Kateri cilindrični vložek je primeren za vhodna vrata?

Vhodna vrata so prvi stik obiskovalca z vašo hišo ali stanovanjem. Vedno namenimo več časa pri izbiri barve, dizajna, oblike vrat in kljuke za vrata namesto, da bi posvetili čas malenkostim. Le te so zelo pomembne, ko gre za varnost vašega stanovanja. Dober cilindrični vložek je bistvo kvalitetnega protivlomnega sistema, poleg tega je tu še varnostna rozeta in varnostna kljuka . Cilindrični vožek je člen, ki je pri vlomu največkart na udaru in če je le ta slabe kvalitete, vlomilci vrata enostavneje odprejo. Varnost stanovanja naj bo prioriteta, saj v njem hranite dragocenosti. Pa naj bodo to predmeti, ki vam imajo nostalgični pomen ali pa umetnine in nakit visokih vrednosti. Vse kar je v vašem stanovanju nosi vrednost in z dobrim varnostnim sistemom želimo to zavarovati pred vlomom.

Kvalitetni cilindrični vloži so narejeni iz trših materialov, ki preprečujejo vrtanje in rezanje. Sami proizvajalci cilindričnih vložkov imajo polega izbire materiala tudi posebne tehnološke prednosti. Podjetje, ki je eno izmed svetovno priznanih izdelovalcev ključavnic in cilindričnih vložkov, v svoje vložke dodaja dodatne moznike, narejene iz zelo trde kovine, ki preprečujejo vrtanje. Vsak, ki bi se lotil vrtanja takšne ključavnice bi tudi ob svedru s karbidno trdino potreboval več ur, da bi mu uspelo prevrtati ključavnico.

Pri zaščiti pred vdori pomaga tudi varnostna rozeta, ki je postavljena na ključavnici, pred cilindičnim vložkom. Zunanja vrata naj imajo tršo varnostno rozeto kot notranja, saj so bolj podvžena vlomilcem.

Pri izbiri cilindričnega vložka morate najprej vedeti, kje bodo vrata postavljena, nato pa morate biti pozorna, da je narejen iz trde kovine, ima varnostni sistem, ki preprečuje vrtanje in ga je možno odkleniti samo z varnostnim ključem.