Izdelava spletnih strani s pomočjo uporabnikom prijazne platforme

Spletne strani so še pred leti izdelovali samo programerji. S pomočjo programskih jezikov kot so HTML, CSS, Javascrip, PHP, … so izdelali interaktivne spletne strani in spletne trgovine, ki so nagovarjale obiskovalce k oddaji povpraševalnega obrazca ali oddaji naročila. Danes lahko že vsak izmed nas postavi spletno stran. Za to so zaslužene platforme, ki s pomočjo interaktivnih elementov uporabnika usmerjajo, tako da sam uspešno postavi spletno stran.

Platforme s katerimi lahko izdelava spletnih strani ali trgovin postane mačji kašelj:

  1. Wix –ena izmed najbolj razširjenih platform za izdelavo spletnih strani za manjša podjetja in samostojne uporabnike. Njihove prednosti so dovršene predloge, ki se lahko po potrebi prilagajajo z dodatnimi elementi, široka izbira orodij in dodatkov za spletno stran ter izbira aplikacij za marketing. Wix je brezplačen za uporabo, ponujajo pa različne pakete, pri katerih dobite njihovo neposredno pomoč uporabnikom.

2021-10-26_10h13_52

  1. Squarespace – platforma, ki ni brezplačna, vendar v zameno ponuja dodatne in napredne funkcionalnosti. Njihov najcenejši paket je 12$ in je namenjen osebni uporabi. Squarespace vsebuje različne predloge in teme, ki so odlično oblikovane, zato bo vsak obiskovalec presenečen nad vašo novo spletno stranjo. Tehnična pomoč uporabnikom je izvrstna in hitra, zato se lahko obrnete na njih vsakič, ko boste imeli težavo. S platformo Squarespace lahko izdelate tud mobilno aplikacijo.

2021-10-26_10h13_57

  1. WordPress – verjetno najbolj razširjena platforma za izdelovanje spletnih strani med samostojnimi uporabniki, manjšimi in večjimi podjetji ter trgovinami. Ponujajo širok spekter kvalitetno oblikovanih predlog s katerimi lahko vašo spletno stran ali trgovino postavite na višji nivo. Ker je njihova skupnost tako široka in razvejana so na voljo raznovrstni vtičniki, s katerimi boste lahko rešili problem ali nadgradili funkcionalnost spletne strani. Optimizacija spletnih strani je na platformi WordPress zelo enostavna, saj obstajajo različni vtičniki za enostavno optimizacijo, ob enem pa je platforma odprto kodna in omogoča poseganje in urejanje le te. Tako lahko modificiramo želene elemente in jih optimiziramo po želji. WordPress je brezplačen, lahko pa v njihovi ponudbi najdete različne plačljive pakete, ki omogočajo dodatno pomoč pri postavitvi in svetovanje pri odpravljanju težav. Njihova tehnična pomoč je zelo odzivna. Če pa potrebujete odgovor takoj, se obrnite na splet kjer boste zagotovo našli kar iščete, saj je ob tako velikem številu uporabnikov velika možnost, da je nekdo že naletel na enako težavo.

2021-10-26_10h14_19

  1. Shopify – platforma je prvotno namenjena prodaji izdelkov preko enostavne spletne trgovine. Tehnična pomoč Shopify-ja je zelo prijazna in odzivna. Ponudba marketinških orodij v Shopify knjižnici je zelo široka in omogoča enostavno pregledovanje ter vodenje nakupov. Začetna cena za postavitev spletne trgovine je 29&/mesec kar predstavlja mesečni strošek, ki se ga pri novih in malih trgovinah po navadi ne želimo. Na voljo so tudi različne povezave z zunanjimi orodji, pri katerih ne potrebujete nobenega programerskega znanja. Ker je Shopify zaprto kodna platforma je zaščita pred vdorom zelo močna ob enem pa so strani tudi hitre. Minus te platforme je tudi to, da so lepe in dobro oblikovane predloge plačljive.

2021-10-26_10h14_28

 

Na spletu je na voljo veliko različnih platform za enostavno izdelavo spletnih strani. Izpostavljene so samo te, ki so trenutno na samem vrhu med uporabniki in ponujajo odlično funkcionalnost. Med tem, ko sta Wix in Shopify zaprto kodni platformi in ponujata malce večjo varnost je WordPress odprtokoden in ga lahko že malce znanja programerskih jezikov poljubno oblikujete. Izdelava spletnih strani je precej zapleten postopek in so za kvalitetna podjetja bolj primerna rešitev agencije, ki izdelujejo spletne strani in trgovine.