Električno orodje za vsakega domačega mojstra?

Električno orodje, ki ga potrebuje vsak mojster v svojem malem popravljalnem kotičku je večkrat pozabljena, ko izbiramo stroje za lajšanje dela. Če želijo domači mojstri redno vzdrževati hišo, se morajo spoznati na različna popravila, ob enem pa potrebujejo spretnost pri vihtenju orodja. Sicer ne gre vedno samo za popravila, saj je včasih potrebno narediti novo hiško za ptičke ali pa na kakšni steni pritrditi novo sliko.

Tračna žaga je primerna za raznovrstne projekte, pri katerih je potrebno veliko rezanja. S pravim žaginim listom lahko režemo tako kovino kot tudi les. Zato ne potrebujete več različnih žag ampak samo eno z dvema listoma, ki jih enostavno zamenjate, če želite rezati drug material. Rezi bodo natančni, ravni in gladki.

Tako ročna vboda žaga kot tudi krožna žaga dosegata normative za natančne, ravne in gladke reze. Od tračne žage se razlikujeta po tem, da so ročna in jih lahko enostavneje premikamo po obdelovancu.  Primerna so za večje obdelovalne kose.

Tračni brusilnik je narejen na podoben princip kot tračna žaga in je večji stroj kot ročna vbodna ali krožna žaga. Kot že samo ime pove, z njim brusimo obdelovance. Ker je samostoječa naprava je primeren za obdelovanje manjših kosov, ki potrebujejo večjo natančnost.

Vsi omenjeni stroji za seboj puščajo opilke in prah. Industrijski sesalec je zadnji in ključni stroj za vsako domačo delavnico. Lahko se ga priklopi na vsako napravo in z njim lovimo prašne delce. Delavnica je tako bolj čista in delovna površina varnejša za nadaljnje delo. Za lažje delo v delavnici, svojo metlo zamenjajte z industrijskim sesalcem.

Primerjavo med tračno žago Makita 210FK in LB1200F si lahko preberete na blogu infolife.si